Skip to main content

Reflection – een collectie om bij stil te staan

In de huidige tijd, die in het teken staat van verandering, technologische ontwikkelingen, globalisering en waarbij niks meer volgens het oude lijkt te blijven, hebben mensen verlangen naar zingeving en betekenis. Naar verbinding. Mensen verlangen naar duurzaamheid, naar een gevoel van geborgenheid en ergens bij horen. Dit zijn archetypische menselijke behoeftes. En ook precies datgene waarin de mens zich van technologie onderscheidt. Het is tijd om weer ruimte te maken voor typisch menselijk vermogen van empathie, fantasie, creativiteit, dromen, dichten, schrijven, spiritualiteit weer ‘vrij’ te laten.

Warm nest
Er is nog meer dan ooit behoefte aan een veilig thuis, een warm nest waar je je kunt afsluiten van de alledaagse dingen. Waar je comfortabel kan zitten of liggen, waar je zelf bepaalt of je in verbinding staat of dat je letterlijk even ‘offline’ gaat. Een huis waar warme en naturelle kleuren de boventoon voeren, mooie natuurlijke stoffen, kleden op de vloer en de mooiste gordijnen voor de ramen. Een huis met een prettige akoestiek, een goede luchtcirculatie en een fijne geur.

Natuurlijk inspiratiebron
Het designteam van Vadain heeft dat vertaald in luchtige linnenkwaliteiten in mooie natureltinten. Daarnaast zijn er ook rijke, kamerhoge unikwaliteiten en moderne stoffen in trendy kleuren. De natuur was een belangrijke inspiratiebron voor deze collectie. Wuivend bamboe, zacht pampasgras en ritselende bladeren vind je terug op zowel mooie inbetweens als warme jacquardstoffen.

Kleurenpalet
De kleuren beginnen bij de mooiste naturellen: van off-white tot linnen en van zacht zand tot specerijtinten. Maar ook in deze collectie mogen de nieuwste kleuren niet ontbreken: van blush roze tot warm kastanje en ook nieuwkomer lila heeft een mooi plekje gekregen.

Rust en bezinning
Doordat de stoffen allemaal speciaal geselecteerd zijn voor het thema Reflection, kan je binnen deze collectie eindeloos combineren. De stoffen, de kleuren, de texturen en de patronen matchen perfect met elkaar. Speciaal bij deze collectie ontwikkelden we ook een nieuwe curtain breeze. Deze zachte geur met verfijnde nuances van witte thee, bamboe en een vleugje citrus, geeft het gevoel van rust en bezinning. Zo kan je met deze collectie in combinatie met de nieuwe geur een heel fijn en veilig nest creëren.

Leave a Reply