Skip to main content

Warmteverlies via ramen

Een gemiddeld Nederlands huis verliest de meeste warmte via de ramen. Met isolerende raamdecoratie kan dit aanzienlijk worden verminderd. Dit is niet alleen gunstig voor de energierekening maar ook voor de CO2-uitstoot. In deze blog vertellen we alles over isolerende raamdecoratie en vindt u een handig overzicht met de meest isolerende opties.

Isolerende dupligordijnen

Dupligordijnen zijn bij uitstek geschikt voor isolatie. Een dupligordijn bestaat uit twee geplooide stoflagen die samen een honingraat vormen. Tussen deze stoflagen ontstaat stilstaande lucht, wat een warmte-isolerend effect heeft. Verduisterende dupligordijnen hebben een gemetalliseerde binnenlaag, wat extra isoleert. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%*. Dupligordijnen worden ook door Milieu Centraal geadviseerd voor de beste isolerende raambekleding (milieucentraal.nl, 2023).

In onze collectie dupligordijnen staat de warmte-isolatie van de elke stof aangegeven, waarbij deze verwachte energiebesparing van toepassing is:

EU energie-etikettering                
A++    25% – 30% energiebesparing
A+      20% – 25% energiebesparing
        15% – 20% energiebesparing
B         10% – 15% energiebesparing
* Gemeten volgens EN 14501 in combinatie met glastype C met een U-waarde van 1.2 W/m2.K.

Warm in winter, koel in de zomer

Naast de isolerende werking in de winter hebben dupligordijnen ook een verkoelende werking in de zomer. Afhankelijk van het type stof wordt tot 77% van de zonnestralen weerkaatst in het dupligordijn, waardoor de ruimte koel en aangenaam op temperatuur blijft.

Gratis offerte en advies aan huis

We komen graag bij u thuis voor (kleur) advies en onze gratis meetservice. De kleurstalen nemen we mee zodat u de juiste kleur kunt uitzoeken. In de meeste gevallen rekenen wij direct een prijs voor u uit. Wij nemen de tijd voor u!

Leave a Reply